Iz@Tupplurens.se

Tror att ordningsföljden från vänster är:

Leonardo, Iza, Nixon och Jäger

Kimbo och Mira saknade vi verkligen

men Iza har träffat dem båda nyligen.

De drygt 17 veckor gamla valparna på återförening i Arvidsjaur den 28 juli 2002. Vi övade enkla men grundläggande dressyrmoment som sitt, inkallning och nej. Vi provade på att känna på både mås och korp. Alla valparna gav sig simmandes ut i vattnet och tekniken såg riktigt bra ut. Givetvis pratade vi lika mycket som valparna busade.Vid nästa träff hoppas jag att vi kan få fågel på vingar!

I mitten av juni 2003, närmare bestämt den 14 juni samlades vi ånyo för att umgås och träna. Två av kompisarna hade inte möjlighet att komma men vi blev fyra syskon. Apporteringsarbete, eftersök, simning, sök mm stod på programmet. Elisabeth från Boden svarade för en fantastisk middag.

I slutet av oktober- 03 hoppades jag att vi skulle få chansen att presentera kullen för ett särskilt prov i skog. Lyckades inte få tag på någon domare den gången. Samlades i stället och tog en jaktdag i skogen. Hundarna på plats var Mira, Leo och Iza. Hittade en del fågel och hundarna fick jobba av sig rejält.

Nytt grepp i början på november-03. Tyvärr kunde inte Leo och Elisabeth komma den här gången men Jäger, Nixon och Iza var med på arenan. Turligt nog gick det att jobba på snön, skaren höll för hundarnas vikt och fåglarna var hanterbara. Efter bara något slag presenterade Nixon den första fågeltagningen. Inledningen på dagen var superb och temat höll i sig under hela dagen! Glädjen i Olofs ansikte gick inte att missta sig på efter Jägers första tagning och apport. Även Iza skötte sina kort väl. Fantastiskt att avsluta dagen med tre pristagare. De tre hundar som startat på fält i år har samtliga gått till pris. Vet att både Mira och Leonardo ligger i startgroparna inför nästa säsong. Vet också att flera av oss kommer att träffas igen redan under utställningshelgen i Umeå i november precis som vi gjorde i fjol.

Om det nu inte blir så många jaktdagar till innan vintern så är det ändå sporrande att veta att i ÅR ska vi börja köra drag med våra förhoppningar.

 

Helgen 040605 var det dax igen. Iza, Jäger, Leonardo, Nixon och Mira var på plats. På fredagen resonerade vi runt lägga upplägget av helgen och jobbade med terrängen. På lördagen mentalbeskrevs hundarna, då 26 månader, sen grillning och hundprat på kvällen. På söndagen tränade vi eftersök och lydnad. Pappa Enok och mamma Caztra var på plats och spanade in sina arvingar. Tror nog att hundarna trivdes lika bra som vi hundägare gjorde. Nu ligger planerna inför jaktpremiären. Ser verkligen fram mot nästa träff den 21/8. Till Izas kulsyskons familjer vill jag bara säga! Ni är fantastiskt duktiga och omtänksamma med era hundar.

 

I slutet av augusti 2004 träffades vi till fjälls. Gunlis och Nils stod för  logistiken. Fantastiskt bra var det även om fåglarna alltid kan vara fler och rävarna färre. Klicka på länken så får du se bilder från träffen.