Iz@Tupplurens.se

Tupplurens Iza Bolliz S28416/2002

Iza är snart 15 veckor..... Hon är en riktig liten princessa...
Vi kastar aldrig föremål.... Hon får bara komma ikapp när hon stått...
Har inlett det grundläggande ligget... Sittövningar gör vi också...
Simningen började trevande.... Men blev snabbt bättre...
I brist på matfågel... Får man ta det som bjuds...
Premiär i fjällskogsmiljö vid dryga 16veckor... Största merit! krockade med en tjäderhöna...

2002-11-23 Utställd tillsammans med sina syskon vid

SVK Västerbottens höstutställning i Umeå.

Det gick fint för Iza, Jäger, Leonardo, Mira och Nixon.

Nästa gång ställer de inte ut i valpklass!

020711 Iza är snart 15 veckor. Vi kastar aldrig föremål och hon får bara komma ikapp när hon stått! Har inlett det grundläggande ligget, och börjat befästa nej-kommandot! Vi tränar i extremt korta pass ca. 2 min om dagen! Sittövningar gör vi också även om det viktigaste just nu egentligen rör sig om inkallningsövningar. Att hon redan börjar bli en hyfsad simmerska är bra eftersom Caztra motionssimmar en hel del!

020726 Iza har passerat 17 veckor. Har simmat lite mindre under den senaste tiden. Träffade nyligen både Kimbo och Mira. Vid en av promenadturerna i skogen snubblade Iza på en tjäderhöna. Först lite rädd men omedelbart (millisekund) därefter ville hon förfölja. Stannade med kopplet på men på nej bara någon meter efter språng! En perfekt första presentation!

031110 19,5 månader gammal har Iza hunnit prova sig fram i sitt yrke och för sin husse så är hon inget annat än ett drömämne även om hon liksom solen också har sina fläckar. Fick gå länge med en urinvägsinfektion utan att husse fattade!!! Fantastiskt att klara eftersöksgrenarna med högsta betyg i alla klasser som unghund! Bommade i och för sig ett 1:a pris vid riksprovet på sin ovilja i vatten! Det har sin förklaring!!!(hoppas jag*L*) Izas främsta egenskaper är hennes näsa för fågel, hennes stora gålust, hennes grymma lydighet och inte minst hennes oerhört fina mentalitet och lugn när det är vardag och det inte är läge för "yrkesutövning". Trodde inte det skulle vara möjligt att få så mycket jakt och fågel redan i år!!!! Ett spännande minne var när hon satt fast i bröstet på en elak tjädertupp på nära 5kg*L*. Man kan nog säga att unghundstiden är förbi! Nästa år! Ännu mer lek, glädje och "allvar"!!

 

 

020329 nyfödd, blir säkert större och väger ca 430g!

020824 5 månader, ca 52cm hög och väger 19-20 kg!

021206 8,5 månader, ca 59cm hög och väger ca 23kg!

031110 19,5 månader, ca 61cm hög och väger ca 26kg!